Kenniscentrum

Leer alles over verduurzamen!

Kenniscentrum Duurzaam Inzicht

Lees alles over verduurzamen!

U kunt hier alles lezen over de nieuwste ontwikkelingen in de markt en in onze organisatie. We houden u op de hoogte van veranderingen in de wetgeving, subsidies en projecten waar we trost op zijn. Mis niks meer en meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.

Kenniscentrum

Energieadvies

Hoe werkt de energiebesparingsplicht vanaf 2023?

Hoe werkt de energiebesparingsplicht vanaf 2023?

Verbruikt uw bedrijf, organisatie of instelling tenminste 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) per jaar? dan is de kans groot dat u een energiebesparingsplicht heeft.

Energielabel

Energielabel C voor kantoorgebouwen

Per 1 januari 2023 is het verplicht voor kantoorgebouwen minimaal een energielabel C te hebben. Dit betekent concreet een energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken.

De overheid heeft een aantal subsidies en fiscale voordelen beschikbaar gesteld om verduurzamen te stimuleren. Voor het verkrijgen van een subsidie zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden… lees verder

Je bent een grootverbruiker wanneer je elektriciteitsaansluiting groter is dan 3×80 ampère en je een gasaansluiting hebt met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter. 

Voor woningeigenaren is het hebben van een energielabel al langere tijd verplicht. sinds 2021 ziet de overheid hier strenger op toe en verplicht een energielabel bij het verhuren of verkopen van je woning beschikbaar te stellen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Voor kantoorpandeigenaren is het vanaf januari 2023 verplicht een energielabel c of hoger te hebben… lees verder

De voornaamste reden voor het aanschaffen van ledverlichting is energiebesparing. Met ledverlichting bespaart u gemiddeld 50% op energieverbruik en -kosten. Hoeveel u precies bespaart hangt af van de energiebron die wordt vervangen voor ledverlichting. Bij bepaalde producten, zoals high-bays, kan u zelfs 60% tot 70% op uw energieverbruik besparen… lees verder

Ja. De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld voor het laten opstellen van energieadvies. lees hier verder..

Het subsidiebudget voor deze regeling is in totaal € 28,2 miljoen.

Met deze subsidie wordt 80%  vergoedt voor het energieadvies én het ondersteuningstraject. Lees hier verder…